Infantil Femení 3res d’Espanya

L’equip infantil femení de l’Associació Esportiva Carles Vallbona de voleibol s’ha endut la tercera plaça del Campionat d’Espanya de la categoria disputat des de dimecres passat fins avui a Granollers. El conjunt vermell i negre ha aconseguit 5 victòries de 7 partits que han disputat contra tot pronòstic.

L’equip amfitrió va començar la primera fase del torneig amb dues victòries contra el Licen Grupo Gefiscal i el Costa del Voley i una derrota davant del Calasancias Coruña. Així, van concloure la primera fase com a segones dels quatre equips i van classificar-se per a lluitar per una de les 12 primeres places.

En aquesta nova fase amb 3 equips, les granollerines van posar totes les energies per endur-se la victòria dels dos partits contra el Claret A (3-0) i el DSV CV Sant Cugat (1-3). En aquest moment, les de Marta León van classificar-se per a les semifinals i van començar a somiar amb el campionat.

Dissabte es van celebrar les semifinals en què l’AE Carles Vallbona que s’enfrontava al Colegio San Ignacio, va acabar derrotada per 3 sets a 0. A l’altre eliminatòria el CVS Galindo Sóller va guanyar per 1-3 al Tomares Aljarafe XXI.

Ahir es va disputar el partit de la final de consolació pel 3r i 4rt lloc en què les vallesanes van desplegar un joc fantàstic amb pocs errors davant del Tomares al pavelló de Can Bassa. El matx es va posar en contra quan l’equip andalús va aconseguir signar un 2-1, però les granollerines van acabar remuntant a 2-3 (25-19/19-25/25-22/22-25/14-16) i van poder aixecar la copa de terceres.

“El nostre objectiu era quedar de l’1 al 12 i això, ho vam aconseguir. A partir de llavors, hem anat partit a partit sense pressió ja que les nenes no havien viscut mai un Campionat d’Espanya perquè l’entitat no té equips a la màxima categoria i psicològicament les nenes no estaven preparades per a això”, va exposar Marta León, entrenadora de l’AE Vallbona.

Un dels fets més destacats de l’equip ha estat la participació de tota la plantilla. “Hem arribat al tercer lloc jugant en equip. Disposem de 12 jugadores i la majoria dels partits que hem disputat em comptat a cada partit amb, coma mínim, 9. Una de les fites és que totes les jugadores se sentin partícips de la victòria”, va afegir.

L’entrenadora no ha deixat clar el seu futur tot i la victòria d’ahir. “Estic molt orgullosa de les nenes, porto tres anys treballant amb tres quarts d’aquest equip però no sé si l’any continuarem o no. En cas de no seguir a l’entitat, ha estat un final de cicle molt emotiu”, va concloure.

Joan Carles Marín, responsable d’organització del torneig, va ressaltar la bona rebuda del Campionat per part dels competidors. “Els equips ens han mostrat el seu agraïment i estan molt contents amb el què s’han trobat a la ciutat, tot i el poc temps que hem tingut per preparar-nos”, va explicar.

El trofeu del Campionat volarà cap a Mallorca
Com a darrer partit de la competició, es va disputar la final entre el CVS Galindo Sóller i el botxí Colegio San Ignacio en què les primeres es van alçar amb l’or en un partit sense complicacions finalitzat amb un 3 sets a 0 (25-14/25-10/25-20).

“Hi havia fins a set equips que podrien haver estat campions. Nosaltres vam començar amb una fase molt còmoda, després a la segona fase la competició es va complicar amb partits durs contra el Covadonga i l’Haro. Tot i això, vàrem passar a semifinals i avui hem aconseguit la fita contra el San Ignacio”, va apuntar Alfons Ramon, entrenador del Galindo Sóller.

Els dos equips finalistes han alabat l’organització del torneig de la capital vallesana. “Granollers ha realitzat un gran campionat amb una bona organització i molt ambient de famílies que aconseguit inundar l’ambient amb el voleibol durant tota una setmana”, va apuntar María Corral, entrenadora del San Ignacio d’Oviedo.