L’entitat AE Carles Vallbona lidera un projecte internacional d’integració de joves a l’esport.

El vòlei de l’AE Carles Vallbona ja ha inscrit una trentena de noies amb beca per participar en un nou projecte d’inclusió i integració vinculat amb l’esport. Novament, el club aposta per promocionar l’esport amb un projecte d’Erasmus col·laboratiu amb entitats d’altres països, amb Alemanya, França, Itàlia, i la Universitat de Vic.

El projecte va començar al setembre i la trentena de noies provenen d’un total de nou escoles, entre Granollers i la Roca del Vallès. Totes elles cursen els estudis d’entre 3r i 4t de Primària. «L’objectiu és integrar a les noies i facilitar a aquelles famílies amb dificultats, que les seves filles puguin fer esport competitiu, en aquest cas de vòlei. Les ajudes públiques són insuficients i per això nosaltres desenvolupem tasques per intentar que aquestes noies puguin fer esport», explica el president del vòlei Carles Vallbona, Joan Carles Marín, que recorda que aquest és el segon projecte Erasmus que acull en tres anys.

Les noies inscrites estan fent entrenaments setmanals amb monitors especialitzats i a partir del gener s’integraran a la resta d’equips de vòlei de l’AE Carles Vallbona. «La beca està valorada en 800 en euros per a dues temporades. Elles entrenen amb nosaltres un o dos dies a la setmana; però després de les festes del Nadal, acabaran entrenant amb jugadores del club i en acabar la temporada algunes faran un intercanvi amb les altres entitats del projecte»,  diu Marín. 

El club va fer públic aquest nou projecte internacional durant l’acte de presentació dels 32 equips de vòlei de la temporada 2022-2023, que va omplir el diumenge 04 de desembre el Pavelló de Can Bassa. El club esportiu suma aquesta campanya al seu 25è aniversari i el voldria commemorar amb un nou ascens del sènior femení, que va camí d’aconseguir pujar a la Primera Catalana.